Ahmet Nesin's Blog

Mayıs 8, 2012

ERDOĞAN “DİN” Mİ DEMİŞ AHMET ALTAN, BOŞVER GİTSİN!..

Filed under: Uncategorized — ahmetnesin @ 10:29 am

 ERDOĞAN “DİN” Mİ DEMİŞ AHMET ALTAN, BOŞVER GİTSİN!..

Tek din. Önce inanamadık. Bir hata vardır herhalde dedik, baktık hata yok. Belki dili sürçmüştür, dedik, arada bir oluyor, sonra toparlıyor. Yoo, ertesi gün aynı lafı aynı biçimde yeniden söyledi. O zaman anladık ki ciddi bir sorunla karşı karşıya Türkiye.” diye yazmış Ahmet Altan Taraf Gazetesi’ndeki köşesinde bugün.

Ahmet Altan’ın bu 5 tümcelik paragrafına 100 sayfa yazabilirim belki. Ama kısa yazıp olayı Bursa kitap fuarında çektiğim bir fotoğrafla bitireceğim.

Ahmet Altan esasında dinlediğinde bir hata olmasını, dil sürçmesini çok istiyor. Çünkü dinci bir parti liderini bu kadar savunmanın zorluğunu yaşıyor kimileri. Erdoğan il başkanıyken, belediye başkanıyken laisizme karşı olduğunu söyleyip şeriat yönetimi istediğini kaç kez söylemişti. Bir dincinin bu dediğinden vazgeçmesi için dininden vazgeçmesi gerekiyor. Dincinin laisizmi savunması dinine terstir, günahtır ve en önemlisi islamiyetin anayasası olan Kur’an’ı reddetmesidir. Bunun böyle olduğunu Ahmet Altan ve onun gibi düşünenlerin hepsi en az benim kadar bilirler. Dinciler şeriatı savunduklarından laisizmi reddederler ve bundan dolayı demokrat olmaları olanaksızdır.

Türban tartışması çıktığında yazdıklarıma inatla karşı çıktılar. Bunun bir özgürlük olduğunu söylediler. Bununla da kalmadılar, Ufuk Uras türbanı desteklemeyenlerin faşist olduğunu söyledi. Murat Belge bir yazısında bana resmen “Faşist” dedi. Ben sadece bunun bir ayeti anayasaya taşımak olduğunu ve bunun şeriat yasasını anayasaya monte etmek olduğunu yazdım ve geleceğinin daha beter olduğunu yazdım.

Yazdığım gelecek yukarıdaki fotoğraftı. Bu bir ana okulu öğretmeni. Buyurun, iyi bakın ve iyi tahlil edin  bu fotoğrafı.

 

 

5 Yorum »

  1. RESİM ÇOK ÇARPICI….YAZI DA HER ZAMANKİ GİBİ ÇOK ANLAMLI VE GÜZEL…
    SAYGILAR…

    Yorum tarafından AYSİN BOZ — Mayıs 8, 2012 @ 11:15 am

  2. Teşekkürler yazı için

    Yorum tarafından LYS — Mayıs 8, 2012 @ 5:06 pm

  3. Ahmet Altan yavaş yavaş uyanmaya başladı galiba ya da musluk mu kapandı acaba ????

    Yorum tarafından meltem evcioğlu — Mayıs 8, 2012 @ 10:55 pm

  4. Ahmet Altan aslında kendisine can simiti atıyor, bugüne değil, seneler sonrasına. Çünkü o, işin nereye gideceğini senden benden iyi biliyor.

    Yorum tarafından markoopasha — Mayıs 9, 2012 @ 9:58 pm

  5. Ahmat altani okuyorum,son zamanlarda hadi chp hadi chp,ahmet altan,recepi destekliyordu ,amaci ,ordunun etkisizlesmesi,turkiyenin soyle bir dengesinin bozulmasi,sonrada demokratik bir toplum olusmasi, bu demokratik toplumun akp tarafindan saglanmayacagini biliyor,ona gore akp misyonunu tamamaladi,turkiyenindengesi bozuldu,simdi ahmat altan bocaliyor,turkiye yi simdi kim demokrasiye getirecek,hadi chp ,hadi chp diyor,,,akp her yeri ele gecirmis,,chp ne yapsin,artik,siz chp yi yerden yere vurdunuz,simdi hadi chp hadi chp,,,

    Yorum tarafından er — Mayıs 14, 2012 @ 8:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.