40’INDAN SONRA ÖNDEN ARKADAN KONTROL ŞART MEHMET GÖRMEZ…
Milaslıların “Etme cahil ile sohbet küstürün, cam kırığınla götün silme kestirin…” diye çok sevdiğim bir deyişi var. Son 10 yıldır o kadar çok aklıma geliyor ki bu deyiş, ya bir milletvekili yada bir bakan, ya bir vali yada bir imam çıkıp öyle bir konuşma yapıyor ki, onlara muhalif bile olsanız “Yahu, bu kadar da cahilce konuşulmaz…” dedirtiyor insana.
Son olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir konuşma yapmış, konuşmayı okuyunca kendi kendime “Bu adamı kim profesör yapmış?” diye düşünmeye başladım. Cami sayısının okul ve hastanelerle mukayese edilmesine içerlemiş Görmez ve “Bu ülkede herkes mümin ama herkes hasta değil, böyle yanlış bir mukayese olamaz.” diye buyurmuş…
Bu konuda en çok yazanlardan biriyim ve ilk yazdığım 2008 yılındaydı. O zaman cami sayısı 77 bindi, hastahane yada sağlık ocağı sayısıysa 7 bindi. Almanya’da sayı bunun tam tersi, okulla kliseler yer değiştirmiş durumda. Şimdiyse cami sayısı 85 bin. 5 yılda 8 bin cami yapılmış, gerçekten bu sayıya ulaşmak başka ülkeler için olanaksıza yakın bişey.
Gelelim Mehmet Kurmaz’ın kurduğu tümcedeki yanlışlara. Birincisi, bu ülkede herkes mümin değil, sayılarının kaç olduğu önemli değil ama başka dinden olanları ve ateistleri sanki yoklarmış gibi konuşamazsınız. Ben bu ülkenin bir bireyiyim ve inanmadığım bir din için vergi veriyorum, bu bile başlı başına laisizmin yok olduğunu açıklıyor. Ayrıca ülkenin ciddi bir nüfusu, yani Aleviler Müslüman olsalar bile bu camileri kullanmıyorlar. Kullanmadıkları bişeyi sanki onlar için de varmış gibi göstermek başlıbaşına bir kelime oyunu, politik bir manevradır. Türkiye’de en az 15 milyon Alevi insan var.
Gelelim ikinci yanlışa, evet, herkes hasta değil ama hastahane sadece hastaları muayene yada ameliyat etmek için yokturlar ki… Hastahane bir kontrol yeridir, oraya muayene olmaya gidersiniz. Bebek doğduğunda hastahaneye illa hastalandığında gitmez, aylık kontrolleri vardır, bunlar mecburidir. Her kadın belli bir yaştan sonra meme yada rahim kanserine yakalanıp yakalanmadığını kontrol ettirmek zorundadır. Her erkek 40 yaşından sonra yılda 1 kez prostatına baktırmakla yükümlüdür. Ayrıca her erkek 50 yaşından sonra bağırsak kanseriyle ilgili senede 1 kez kontrole gitmelidir. Deyim yerindeyse her erkek 40’ından sonra önden ve arkadan kontrol olmak zorundadır. Kontrole gitmediyseniz bu sizin cahilliğinizdir Mehmet Görmez, çünkü bu hastalıkların olup olmadığını size cami imamı söyleyemez. Check-up diye bişey vardır Mehmet Görmez, sizin oralara uğrayıp uğramadığını bilemem ama medeni ülkelerde bu gerekli hatta zorunlu bişeydir.
Size daha önemli bişey söyleyeyim Mehmet Görmez, hiçbir insan dindar doğmaz, din yada Allah yada peygamber onlara anlatılır, bunları sonradan öğrenirler, bir çocuk doğduğu coğrafyanın dini yapısına göre şekillenir. Sadece din değil, dil de aynı şekilde doğulan coğrafyaya göre şekillenir.
Ama hastalık aynı şekilde değildir, yeni doğan çocuklara hasta olmaları öğretilerek hasta yapılmaz, o çocuklar doğuştan hasta doğarlar, alerjisi olabilir, görme yada duyma sorunu vardır, yürüme sorunu olabilir, algılama da (Kimileri gibi) belki sorunu vardır, tat alma duygusu noksandır yada orta kulak iltihabı vardır, sanayi bölgelerinin getirdiği sorunlardan dolayı kanserli doğabilir, kalp kapakçıklarında sorun olabilir, kalbi delik olabilir. Daha sayayım mı Mehmet Görmez, bunları görmek çok da zor değildir ve bunların tedavisi, tedaviden de önemlisi kontrolleri hastahanelerde yapılır, camide ben şimdiye kadar şeker kontrolü yapıldığını yada tansiyon ölçüldüğünü görmedim.
Cami sayısının okul sayısıyla mukayesesine hiç girmeyeyim istersen Mehmet Görmez, profesör olduğuna göre sen de bir okul mezunusun anladığım kadarıyla.
Kontrol şart Mehmet Görmez, hele 40’ından sonra, hem önden hem arkadan şart, nedeni çok basit ayrıca, yoksa erkenden ölürüz, kaderden değil, alın yazısından değil, hastahane yokluğundan ölürüz, bu böyle biline profesör doktor. Benim oğlum bina okur, döner döner bidaha okur…
her zamanki gibi harika bir yazi daha okumadan yorum yapiyorum.::) ama simdi okuyacam
Yorum tarafından hakan yildirim — Mart 14, 2013 @ 7:06 pm
Tahsil durumu Üniversite olduğu halde düşünmekten,mantıktan, ahlaktan ( ilmi anlamda ) yoksun aynı zamanda beyni ,kişiliği, kendisine sonradan öğretilen Din ile yoğrulmuş bu kişinin cehaletini İlahiyat Fakültesindeki hocalarının sormak lazım. Bunu insan zannedip nasıl mezun ettiniz diye.
Yorum tarafından Ertuğrul Özkan — Mart 15, 2013 @ 6:09 am
Süper
Yorum tarafından Tunç Tanyeri — Mart 19, 2013 @ 8:57 am
Bende arıza var sanırım zira bu yazıya da yarım olsa bile muhalefet edeceğim. Yarım diyorum çünkü yazıya aynen katılıyorum. Muhalefetim İlahiyat profesöründen ne bekleyebiliriz ki? üzerinedir. Cami yapmayın! okul, hastane yapın demesini mi? İlahiyatçıdan beklenemez ama biraz analitik bir aklı olsaydı “bu ülkede herkes mümin” demezdi. Bırakın herkesin mümin olmasını, eğer yarısı mümin olsaydı AKP’nin oy oranı % 80 civarında olurdu. Profesör, eğitimi ve inançları doğrultusunda samimi açıklamada bulunmuş. Kanımca şaşılacak bir durum yok, sakınca hiç yok. Asıl tehlike gazete yazıcısı olduğu dönemlerde cuma günü yazdığı yazıları “hayırlı cumalar” esenlik dileğiyle bitiren Mehmet Altan gibilerdedir.
Yorum tarafından Hasan Bektaş — Mart 21, 2013 @ 9:30 pm
MG’nin İzmir’le ilgili konuşmasından sonra bu yazı bir kez daha okunur…
Yorum tarafından idris — Mart 27, 2013 @ 6:56 am
İlk Defa Bu Kadar Bilgisz Diyanet İşleri Başkanı Görüyoruz Neden Bilgisiz.? Çünküü bu ülkenin tamamı müslüman degil ayrıcada 17-18 Milyon Civarında Alevi Var bunlar Camilere gitmiyor,digerlerine gelince Rumlar,ermeniler,yahudiler ve birçok ırktan insanlar var ateist olanlarda var bütün bunları toplam olarak 76 Milyondan Düştünüzmü geriye sadece 48 Milyon kalır ve bunlarında pak çogu müslüman olmasına Ragmen kimi vakit bulamadıgından,kimisi hasta oldugundan camilere gidememekte dolayısıylede Cami İhtiyacı Olan Nüfus Sayısı yaklaşık 40 Milyona düşmektedir zaten 85.000 Cami varken 8.000 Tane daha yapılması gereksiz masraftır öyleki bazı yerlerde 1 KM içersinde 3 tane cami olan yerler vardır sadec üsküdarda bir kilometrekarelik alanda 5 tane cami vardır diyanet işleri başkanı son konuşmasında saçmalamıştır sebebine gelince hiç kimse ama hiç kimse ALLAH ile Kul arasına giremez hiç kimse insanların dindarlıgını sorgulayamaz bu vazife peygamberlere dahi verilmemiş olup sadece teblig edeceksin karışmayacaksın diyerek yüce ALLAH’ın emri Kuranda yazılıdır.
Yorum tarafından Mehmet Oguzalp — Mart 28, 2013 @ 12:46 pm
Hastanenin içinde de olsanız ve doktorlar başınızda da olsanız ölürsünüz. Buna kader denir. Bu böyle biline, yazar bey.
Yorum tarafından Lahuti — Eylül 24, 2015 @ 2:06 pm
Doğru..kaderde ölmek var..o zaman sen hasta olynca hastanelere koşma kardeßim..örümcek beyninle kös kös otur ve öl
Yorum tarafından Hatice — Ocak 10, 2016 @ 4:30 pm
Hastaneye gitmemek ne alakası var elinden geleni yaparsın ama olucak bellidir
Avrupa ozentilwri sizi asıl örümcek begin sizlersiniz MALLARR..SENİN ve bu yazar diye geçinen köylü adam gibi çok insan var etrafımda anlamadiğı halde yabancı müzik dinleyen ozentiler….
Korkarım 50 yıl sonra sizin gibi cahillere …….
Yorum tarafından Ferit can — Mart 27, 2016 @ 7:31 pm
cok sacmalamissin yazar dediklerinin hic bir alakasi yok
ben yurtdisinda yasan bir insanim ve yssadigim yer avrupanin gobegi. 18 milyon nufusu olan bir ulke ve 21 bin kilise varken sadece ama sadece 4.700 hastane ev doktoru var. 4 aydir hastayim boynumda kazadan oturu ve MR cektirmem lazim ama cektirmiyorlar nedeni ne biliyormusun ? cok pahaliya maal oluyormus hatta her ay 2015 euro zorunlu saglik sigortadi odememe ragmen nasil guzel mi ?
sen ateist olabilirsin inanmiyorsan sana zaten hic bir seye ihtiyacin yok baska bir dine mensub isende azinliktasin o zaman da haklarina riayet et. azinligin cogubluga taakkkumu yoktur hakkina riayet edeceksin.
kusura bakma camiden rahatsiz olan bizim dinimizdende rahstsiz olur dinimizden rahatsiz olan bizden rahatsiz olur bizden rahatsiz olan ise bizi kendi ulkemizde azinlik eder. faa soze gerek yok ama cok yalanciymissin yok 40 dan sonra avrupada prostat kontrolu felan amma yalan soylemissin
Yorum tarafından servet — Ocak 13, 2016 @ 12:22 am
Diyelim ki bütün dediklerine inandım ama her ay 2015 Euro sağlık siortası uymadı. 2016’ya girdik bu ay da artık 2016 Euro ödersin sanırım
Yorum tarafından ahmetnesin — Ocak 21, 2016 @ 9:41 am