Ahmet Nesin's Blog

Kasım 21, 2014

ERDOĞAN FİL HAMDİ’Yİ ÇOK SEVMİŞ!..

Filed under: Uncategorized — ahmetnesin @ 6:56 am

ERDOĞAN FİL HAMDİ’Yİ ÇOK SEVMİŞ!..

Recep Tayyip Erdoğan bugüne değin hiç Aziz Nesin okumuş mudur bilemem ama çevresindekilerden biri ona Aziz Nesin’in Fil Hamdi öyküsünü anlatmış olmalı. Kitaba da adını veren Fil Hamdi öyküsü Aziz Nesin’in en güzel öykülerinden biridir. Bu öyküyle Aziz Nesin 1957 yılında –yani doğduğum yıl- İtalya’da Altın Palmiye ödülü kazanmıştır.

Fil Hamdi azılı bir sabıkalıdır, 35 yaşlarında, 200 kilo ağırlığındadır. Kumraldır ve 3 dişi eksiktir, kahverengi çizgili elbisesi vardır, falan feşmekan, detaylar çok. Fil Hamdi yorgun 2 polisin elinden kaçmıştır ve hemen yakalanması gerekir. Bundan sonrasını tahmin edebilirsiniz, her mahalle polis ve bekçileri Fil Hamdi avına çıkarlar, bütün karakollar onlarca, yüzlerce Fil Hamdi’yle dolar, aynı kodesteki Fil Hamdilerin birbirlerinden haberi yoktur, neredeyse emarelerden birine uyan herkes gözaltına alınır.

Aziz Nesin’in 1957 yılında yazdığı bu öykünün gerçeğini biz yaşamadık mı? Hem 12 Mart, hem de 12 Eylül darbelerinde bolca yaşadık. Hatta Aziz Nesin de yaşamıştır. 6-7 Eylül rezaletinde Kemal Tahir’le beraber tutuklanıp olayın faili diye 4 küsur ay içerde kalıp idamdan son anda kurtulmuştur.

Bu bir halkın kuşkularını gidermek, kendini de bir bokmuş gibi göstermek taktiğidir. Gazetecilik yıllarımda buna benzer çok olayla karşılaştım, bi tecavüzcü diye kadının tutuklanmadığını görmedim ama o da yakındır.

Bu Fil Hamdi olayını neden anlattım durup dururken derseniz, biz Erdoğan iktidara geldiğinden beri bu öyküyü yaşıyoruz. İlk olarak Ergenekonla başladı bu olay, darbe girişimcisi sivil sayısı askeri geçti, askerlerde de alt rütbeli darbeciler generalleri geçti. Darbeci teğmen ve başçavuşlar bile vardı, darbenin kasası parasızlıktan öldü. Daha önce solcu ve devrimcilere işkence yapan, onları öldüren emniyetçi Hanefi Avcı devrimcilikten tutuklandı. İstanbul’daki darbe toplantısı sırasında yurt dışında askeri ateşe olan subay yıllarca içerde yattı toplantıya katılmaktan.

Daha sonra KCK tutuklanmaları başladı, neredeyse BDP’liye selam veren ve Kürt sorununun çözülmesini savunan herkes KCK’lı oldu. KCK’lı oldu derken KCK’lıların neden suçlu oldukları da bitürlü anlaşılamadı ve kanıtlanamadı. Aynı Fil Hamdi’de olduğu gibi Kürde benzeyenler bile tutuklanır duruma geldi.

İşin cılkı çıkmaya başlayınca KCK’lılar için yasa yapılmaya başlandı, yürüyüşe katılmanın örgüt elemanı olmaktan çıkartılması istendi, Erdoğan olayların sorumlusu olmadığının kanıtlamaya çalıştı ve bunu yapabilmenin telaşına düştü. Suçsuz olduğunu kanıtlamak için suçlu bulunması gerekiyordu ve hemencecik bulundu, suçlu Fethullah Gülen’di.

Gülen esasında Erdoğan’ın suç arkadaşıydı ama artık ona gereksinimi kalmamıştı, o olmadan da oyları alıyordu. Şimdi aynı Fil Hamdi gibi emniyet gözaltıları başladı. Gözaltına alınan yüksek düzeyde bir emniyet görevlisi şöyle bir açıklama yaptı: “Ben yaptığım bütün görevlerin Erdoğan’ın emriyle yaptım, bunları yazılı ve sözlü olarak kaydettim, isterseniz mahkemeye sunayım.” Adam hemen serbest bırakıldı, zaten Erdoğan da “Bugüne değin ne istediniz de yapmadık…” diyerek emniyeti haklı çıkartıyordu.

Son günlerde Fil Hamdi benzeri gözaltılar çoğaldı, Erdoğancı polis Gülenci polisi gözaltına alıyor, mahkeme delil yetersizliğinden serbest bırakıyor. Bu kez serbest bırakan mahkeme heyeti Gülenci oluyor, bürokratlar yeniden Erdoğancı mahkeme heyeti aramaya başlıyorlar, bir kargaşadır gidiyor. Anlayacağınız Türkiye’de şu an E tipi, F tipi bir kaos yaşanıyor. Aziz Nesin’in gülerken ders çıkartalım diye yazdıklarını uygulamaya başlayan bir hükümet var karşımızda, anlayacağınız ülkenin büyük bir çoğunluğu Fil Hamdi olmuş durumda…

 

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: