Ahmet Nesin's Blog

Mayıs 9, 2015

DAVUTOĞLU OYUNU HDP’YE VERECEK!..

Filed under: Uncategorized — ahmetnesin @ 4:53 am

DAVUTOĞLU OYUNU HDP’YE VERECEK!..

 

Daha önce de yazmıştım, dünyada “Tarih tekerrürden ibarettir” sözünün geçerli olduğu tek ülke sanırım Türkiye. Türkiye hep maşalar tarafından yönetildi, Osmanlı’nın çöküşüyle başlayan bu siyaset oldum olası böyle devam etmekte. Son yüzyıla baktığımızda da ABD ve diğer emperyalist ülkelerin maşası olarak devam ediyor siyaset yaşantımız.

Tarihin tekerrür etme nedeni sadece emperyalizme bağlı olmamız ve onların Türkiye’yi kimin yöneteceğine karar vermesinden kaynaklanmıyor, içeride de başbakanlığa doyup da cumhurbaşkanı olanların siyasetleri aynı şekilde. Turgut Özal partisinin başına Yıldırım Akbulut’u, Süleyman Demirel, Tansu Çiller’i, Recep Tayyip Erdoğan da Ahmet Davutoğlu’nu getirdi. Hele Davutoğlu’nun gelişi tam rektör ataması gibi oldu, AKP içinde yapılan anketlerde en az oyu alan Davutoğlu parti başkanı ve başbakan oluverdi.

Sanırım Davutoğlu Davutoğlu olanda böyle bir eziyet görmemiştir. Recep Tayyip Erdoğan yani başzübük başkanlık sistemi istiyor. Nasıl bir başkanlık sistemi derseniz, bunu başzübükten başka anlayan ve bilen yok.

Detayını bilmiyoruz ama kimi istemleri biliyoruz. En önemlisi nedir, başkan olacak başzübük başbakanı ve bakanları meclis dışından atayacak, anlayacağınız başzübükün savunduğu AKP’de hükümete muhalefet olacak. Bu kadarını sanırım Aziz Nesin bile bulamazdı, meclise seçilen ve en fazla oyu alan parti hükümete karşı ana muhalefet partisi olacak. Dünya tarihinde bundan komik ne olabilir düşünemiyorum, dünya basını bunu sanırım “Türkiye’de seçimler yapıldı ve bütün muhalefet partileri ana muhalefet olmak için yarıştı…” diye verecek.

Davutoğlu ve arkadaşları böyle bişeye izin verir mi? Hem en çok oyu alan parti olacaksınız hem de ülkeyi yönetme hakkınız olmayacak. O zaman niye seçiliyorsunuz ki, aday olmanın mantığı ne?

AKP 2 ayrı seçim stratejisi belirlemiş, biri tek başına başzübük tarafından yürütülüyor ve başkanlık sistemi üzerinden götürülüyor, diğeri de Davutoğlu tarafından ve iktidara geldiğinde yapacaklarını anlatıyor. İyi de başzübük başkan olup başkalarını seçecekse ülkeyi yönetmek için Davutoğlu bunları niye anlatıyor ki!

Başkanlık sistemini çökertecek tek parti benim de üyesi olduğum HDP. HDP barajı geçtiğinde başkanlık sisteminin esamesi okunamayacağı gibi, AKP’nin tek başına iktidar şansı da yok oluyor. Bu durumda ne olacağını herkes düşünüyor. Zor da olsa biraz Davutoğlu’na empati yapın, ne yaparsınız onun yerinde olsanız. Ben olsam HDP’nin meclise girmesi için çalışırım. Başka parti olduğunuzdan bunu ima edemezsiniz ama HDP’ye oy vererek meclise girmesini sağlayabilirsiniz. Birinci parti olacağınız garanti olduğundan dolayı çevrenizin HDP’ye oy vermesi size çok şey kaybettirmez ama kurulacak koalisyon hükümetinin baş ortağı olma şansı verir.

Bence Ahmet Davutoğlu ve yakın çevresi bu seçimde HDP’ye oy verecek, anlayacağınız bu ülke bir cinslik daha yaşayacak ve birinci parti ana muhalefet partisi olmaktan kurtulacak. Teşekkürler başzübük, teşekkürler Davutoğlu, barajı geçmemize yardım edeceksiniz.

1 Yorum »

  1. Teziniz belki doğru olabilir Sayın Nesin,
    Ancak şu da bir gerçek..
    Babanızın kemikleri sızlıyordur, bulunduğunuz konum itibariyle..
    Akepeye oy vermem..
    Partinize ise asla..
    Saygılar..

    Yorum tarafından AYHAN GENCER — Mayıs 9, 2015 @ 7:46 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.