Ahmet Nesin's Blog

Aralık 29, 2016

ŞENER ŞEN BU ÖDÜLÜ HAKETMEMİŞTİR…

Filed under: Uncategorized — ahmetnesin @ 1:38 am

ŞENER ŞEN BU ÖDÜLÜ HAKETMEMİŞTİR…

Dün sabah kalktığımda Şener Şen’in Türkiye’ye faşizmi getiren, yetmiyormuş gibi şeriatçılığı getirmeye çalışan, neredeyse önüne gelen bütün Kürtleri öldürmeyi amaçlayan ve bunun için elinden geleni ardına koymayan, evlerinin üstünde ev bırakmayan, sokakta bıraktığı kadının cansız bedenine ailesinin ulaşmasını engellemekten ve o çıplak bedenleri seyretmekten zevk alan, seçilmiş eşbaşkanları ve vekilleri hapse attıran, sosyalistlere kin duyan, barış istedi diye akademisyenleri hapsettirdiği ve işten attıran, getirmek istediği 21 anayasa maddesiyle bütün Türkiye’ye tek başına hükmetmek isteyen, seçmedik başkan ve müdür bırakmayan, hükümeti meclis dışından kurmayı planlayarak meclisi görmezden gelen cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül aldığını gördüm. Bütün bu yazdıklarımdan bir tanesi bile beni irrite etmeye yeter de artar bile.

Şener Şen bu ödülü ilginç bir günde alıyor, Roboski katliamında, yani PKK’li diye çoğu 18 yaşından küçük çocukların katledildiği ve davasının görülmediği günde alıyor. Daha da ilginci, barış akademisyenlerini destekledi diye 433 sinemacı hakkında soruşturma açıldıktan 4-5 gün sonra alıyor bu ödülü.

Şener Şen ödülü alırken kendine göre önemli bir açıklama yapıyor. Ödülü toplumsal barış adına aldığını söylüyor Şen. Oysa Şen’in adı toplumsal barış istedi diye tutuklanan ve işten atılan akademisyenleri destekleyen ve haklarında soruşturma açılan 433 sinemacının arasında yok. Yani bunca profesör, doçent, asistan, yönetmen, oyuncu, ışıkçı, dekoratör, aklınıza başka kim geliyorsa bir bildiri imzalayınca toplumsal barış için bişey yapmış olmuyor ama artık ıcığını cıcığını bildiğimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alınca Şener Şen toplumsal barış adına adayabiliyor ödülünü.

Twiter’da eleştirirken Şener Şen’i Gezi’den örnek vermiştim. Gazeteciler, sinemacılar ve yazarlar olarak ortak bir çadırımız vardı. Neredeyse gelmeyen kalmamıştı, aralarında 80 yaşını geçenler de vardı, yeni işe başlamış ve orada oldukları için uzun süre çalıştırılmayacak olanlar da. Orada gençler öldürülüyordu ve Şener Şen’in dün ödül aldığı bu adam “O emri ben verdim…” diye kasım kasım kasılıyordu. Sen barış adına adadığın bu ödülü kendi katilliğini kendisi tescil ettiren birinden aldın Şener Şen. Hem de Gezi Parkı’na 2 saniye gelmeden, bunca yıldır yaşadığımız faşistliklere tek kelam etmeden, ne oluyor benim ülkemde demeden.

Senin oyunculuğuna laf söylemek ne başkasının ne de benim haddimdir. Ama çok iyi kürt aksanıyla konuşarak barış gelmiyor ülkeye. Çıtın çıkmadan, tecavüze uğrayan kadın ve çocukları, 12 yaşında evlendirilmek istenenleri savunamıyorsun bu ülkede, ödülsüz de bişeyler yapmak yada söylemek gerekiyor. Bu ülke insanı seni unutmak üzereyken bir faşistin elinden devlet ödülü alarak anımsanmak ve polemik konusu olmak ne onur kırıcı bişeydir acaba?

Bu ödül için attığım twitten dolayı bana küfredenler umarım bu yazıyı da okurlar. Bana ödül alan başkalarını anımsatanlara şunu söylemek isterim. Yaşar Kemal, Abdullah Gül’den aynı ödülü aldığında, “Yaşar ağabey, iyi ki Orhan Pamuk Nobel ödülünü aldı, yoksa sen bu ödülü reddederdin, çünkü hâlâ yıllardır beklediğin nobeli alma olasılığın olacaktı, oysa artık yok ve sen bu ödülü aldın…” diye uzun bir yazı yazmıştım.

Bütün bu yazdıklarım, Ne Yaşar Kemal’in yazarlığına, ne Ara Güler’in fotoğrafçılığına ne de Şener Şen’in oyunculuğuna gölge düşürmez ama bana da dik duruşları hakkında, barışa ve demokrasiye inanışları hakkında yazma izni verir.

Şunu hiç unutma Şener Şen, sen hâlâ Oscar’ı alabilecek az oyunculardan birisin!.. Eften püften ödülleri değil.

 

1 Yorum »

  1. Siktirgit maymun pezevenk.

    Babanın yanına cehennem biletini hazırlıyorsun.

    Yorum tarafından Yavşak mısın nesin? — Ocak 1, 2017 @ 11:04 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.