Ahmet Nesin's Blog

Eylül 25, 2020

SENİ EMİNE ERDOĞAN BİTİRECEK!..

Filed under: Uncategorized — ahmetnesin @ 9:55 pm

15 Temmuz darbe girişimine yapılan darbeden sonra Almanya’ya gelen, daha doğrusu gelmek zorunda kalan çok sayıda insanla görüştüm. Bunların içinde subaylar da var, bürokratlar da, emniyet müdürleri de. Onlardan aldığım bilgilerin onda biriyle Erdoğan ömürboyu hapse mahkum olabilir ama iktidar böyle bir güç olduğundan dolayı şimdilik hâlâ kükrüyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim, 15 Temmuz sonrası yurtdışına çıkmak zorunda kalanların hepsi Fethullah Gülen grubuna dahil değil. Aralarında ciddi sayıda ülkücü var, az da olsa bir dönem AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a inananlar var. AKP içinde Abdullah Gül, Ali Babacan yada Ahmet Davutoğlu’na da inananlar var. AKP’nin ilk kurucular kuruluna bakarsanız, sadece kurucuların ayrılmadığını, onlara inanan belli bir tabanın da ayrıldığını görürsünüz.

Görüştüğüm insanlar arasında Erdoğan’la hiç yüzyüze gelmeyenler çoğunlukta ama aylar yada yıllarca beraber dolaşanlar da var. Onları dinledikçe babamın neden biz çocuklarının devlet memuru olmaması için neredeyse iğneyle beynimize şırıngayla düşünce enjekte ettiğini daha iyi anlıyorum. Sevmediklerinize “Amirim, komutanım, başkanım, başbakanım, bakanım” demek zorunda kalıyorsunuz ve bunla beraber bütün pisliklerini de öğrenirken yaşamak istemediklerinizi yaşıyorsunuz.

Üst düzey bir arkadaşla sohbet ediyordum 3 yıl önce. Kelimesi kelimesine anımsamam olanaksız ama aramızda şöyle bir konuşma geçti:

Ahmet- Sence Erdoğan bir gün yargılanır mı?

Bürokrat- Kesinlikle yargılanır, Erdoğan’ın kurtuluş şansı yok.

Ahmet- Peki aile kurtulur mu bu yargılamadan?

Bürokrat- Aile kurtulur mu bilemem ama böyle bir durumda Erdoğan’ı ilk satacak kişi Emine Erdoğan olur.

İlk duyduğumda çok şaşırdım ama kafamı çabuk toparladım ve bunu söyleyen arkadaşa hak verdim, bir tutuklanma durumunda Erdoğan’ı ilk satacak kişi eşi Emine Erdoğan olur. Günlerce bunu düşündüm ve esasında Emine Erdoğan’ın böyle bişey yapması için Erdoğan ailesi hakkında tutuklama kararının çıkartılmasına gerek olmadığına ve Emine Erdoğan’ın da bir patlama noktası olduğuna karar verdim.

Birdenbire dünyada neler oldu bilmiyorum ama 2 Yunan ve 1 Romen gazetesinde Erdoğan’ın çapkınlık haberleri ve fotoğrafları çıkmaya başladı. Haberler fotoğraflı veriliyor ve bu konularla ilgili devletin elinde videolar da olduğu söyleniyor. Ayrıca haberde bu konulardan Emine Erdoğan’ın da haberi olduğu söyleniyor. Yunan gazeteleri sağcı, milliyetçi gazeteler, bu konuyu Akdeniz’deki gerginlikten dolayı yayınlamış olabilirler.

Bütün bunlara karşın, Emine Erdoğan’ın eşini bu yüzden satacağını sanmıyorum çünkü dinen hem muta nikahı diye bişey var ve kabul etmek zorundasınız hem de çok eşlilik var. Din istediğinizi kabul edeceğiniz, istediğinizi kabul etmeyeceğiniz bişey değil.

Emine Erdoğan’ın rahatsız olduğu şey bence bu kadar fazla kazanılan para ve o parayı kazanmak için alınan riskler ve o riskler karşısında kendisinin ve çocuklarının düştüğü pozisyon. İş öyle bir noktaya geldi ki, yeni bir iktidar Erdoğan’ı yargılamak isterse 17-25 Aralık’ı göz önünde bulundurmak zorunda ve başta Bilal Erdoğan ve Sümeyye olmak üzere bütün aile gözaltına alınır.

Daha önce de yazmıştım, MİT tırlarının esasında MİT’e ait olmadığı söylentilerini ve dağılan Yugoslavya’dan alınan alınan 2. el silahlarla ticaret yapıldığını. Bunu da bana açıklayan 15 Temmuz sonrası yurt dışına gelmek zorunda kalan bir amir olmuştu. Kendisi bu görevde olduğundan bir MİT tırının sınırdan yurtdışına çıkışı durumunda yapılan bütün mecburi işlemleri anlattı. MİT olması o kuralları bir kenara atması için bir neden değil, uygulamak zorunda.

Evet, Emine Erdoğan kazanılan paradan çok bu paranın kazanılış biçiminden rahatsız ve her anne gibi çocuklarını kurtarmak için eşini satabilir.

Emine Erdoğan bunlardan korkarken Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir korkusu var o da ne zaman ne yapacağı belli olmayan büyük çocuk Burak Erdoğan. Dikkat edin, bütün aile bir şekilde basına konuşurken, sadece Burak Erdoğan susuyor. Son olarak duyduğumuz haber damat bakan Berat Albayrak’ı dövmesi. Bir de benim duyduğum var, amcasını mı dövmüş ne, anlayacağınız tehlikeli çocuk… Erdoğan ailesi bu açıdan da zor durumda.

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.